Martin-Éric Racine – Puheenvuoro Tosi quebecilainen pohtii tosissaan suomalaisuutta

Kumotaan HE 124/2017 vp — ns. työttömyysturvan aktiivimalli

Sikäli kun meillä on hallituksena sellaista väkeä joka ei osaa muuta kuin viedä köyhiltä heidän viimeisetkin rahansa itsestään riippumattomista syistä, laitoinkin kansalaisaloitteen vireille kumoamaan ns. työttömyysturvaan aktiivimallin.

Kannatusilmoitukset jätetään sähköisesti Kansalaisaloite -palvelussa.

PS: Te jotka olette sitä mieltä, että taidanpa olla laiska joka ei vaan halua tehdä töitä, lukekaa aikaisempia kirjoituksiani tässä Uudessa Suomessa ja pohtikaa, mahtaako olla rakenteissa paljonkin mätää, minkä tuloksena työtön lannistuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Miksi? Eihän se ole vielä ollut toiminnassa sekuntiakaan.

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Pitääkö tosiaan odota kunnes vahinko on ehtinyt tapahtua ennen kun ryhdytään hommiin?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ei pidä, siitä vaan kaikin mokomin.

Yritin hakea perusteita sille, miksi vaatia sellaisen työllisyyspolitiikkamallin kumoamista, joka ei ole vielä astunut voimaan. Tilanne on ollut pitkään lähes toivoton, sen myönnän. Jotain on pitänyt tehdä ja nyt on satuttu luomaan nk. aktiivimalli. (Niiden oli pakko tehdä jotain.)

Kaikki kiteytyy tuohon kuuluisaan 4,65 prossan leikkaukseen, joka siis realisoituu vain tiettyjen ehtojen vallitessa, eikä tule todennäköisesti koskemaan suurinta osaa työttömistä. Rahaan.

Vai siihen, mitä moraalia aktiivimalli edustaa?

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine Vastaus kommenttiin #4

Lähinnä siksi, että nyky-Suomessa, presidentin allekirjoitus on vain muodollisuus. Käytännössä presidentti aina hyväksyy kaikki lait jotka tuodaan hänen allekirjoitettaviksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei tuosta nykyisen hallituksen aikana (kai/oletettavasti) hyötyä ole, mutta laitan oman nimeni mukaan kuitenkin. Ns. "aktiivimalli" pahentaa tilannetta ja kehoittaa lähinnä harmaaseen työhön, passivoitumiseen kokonaan eli esim. sossan asiakkaaksi jäämiseen (ja pois työnhausta), jne. jne. Tukeen tarvittavia/hyväksyttyjä töitä kun useinmiten vain ei ole olemassa... Monesta muusta vapaaehtois/talkoo/whatever -työstä tai opiskelusta taas saat karenssia eli kannattaa olla todella todella varovainen sen suhteen mitä tekee.

Ja tietenkin "aktivointimalli" pahentaa taas kaikkein heikoimmissa asemissa olevien asemaa tai ajaa ihmiset pois jopa töitä hakemasta eli sossan tuille tai pahempaa mikäli niitäkään (eli sossan tukia) osaa/pystyy/jne. hakemaan moninaisistakin syistä mm. mielenterveydelliset/häpeä/yms. syyt, jotka paskaakaan paina tämän hallituksen toimissa. Ja jos sitten ajaudut leipäjonoihin... niin ylläri-pylläri hallitus lakkautti nekin tuet kuten äsken, mutta niin vain monet turhat yritystuet ja ziljoona muuta turhaa tukea pyörivät voimassa.

Tämä tilanne on tilastoituna esim. sossan tukien alikäyttö, josta nyt vain yksi linkki vaikka lukuisia löytyy https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001038049.html ...............johtaen entistä suurempiin ongelmiin Suomen kansantaloudelle kuten myös uusi "aktiivimalli" aka Lindströmin malli tekee.. mies ajaa asiaa, josta jopa sanoo että se rankaisee työttömiä.. silti ajaa sitä (vittumainen arvaus pääosin ministerinpalkan takia kuten taisi olla syy loikkaukseenkin.. ei tuosta meinaan suomalaiset ainakaan hyödy keskimäärin). Saisivat hävetä, mutta eiväthän ne osaa/halua. Edelleen, harva jolla vielä menee hyvin tajuaa että tukien väärinkäyttö on todella paljon pienempi ongelma kuin tukien alikäyttö, josta ongelmat sen kuin kertautuvat vuosikausiksi eteenpäin paheten. Mutta eihän siihen voi yrittää puuttua, ehei...

Vitutus olisi muuten kova, mutta tähän on jo niin totuttu ja tätä on osattu siis myös odottaa. Ainakin tiedän kolme puoluetta, joita en tämän elämän aikana koskaan tule enää äänestämään. Eli kiitos hallitus edes siitä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Allekirjoitin ja jaoin linkin Facebookiin.

Käyttäjän TiinaArlin kuva
Tiina Arlin

Sosiaalisesta mediasta on saanut lukea monenmoisia kommentteja ns aktiivimallista.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotV...

Tuntuu etteivät ihmiset todellakaan tiedä mistä on kyse. Moni ihmettelee mitä pahaa aktivoinnissa on ja miksi työttömät eivät muka aio osallistua niihin vaadittaviin toimiin.

Aio osallistua?! Kuinka pihalla monet ovatkaan?! Kaikki työttömät EIVÄT tule saamaan haluistaan huolimatta työpaikkaa tai koulutuspaikkaa tai mitään muutakaan paikkaa joka estäisi päivärahan tippumisen.
Siitä on kyse.

Työtön EI saa valita ITSE mitä tekee.

Joku muu päättää pääseekö työtön johonkin työhön, koulutukseen tai tms toimintaan vai ei.
Ja KUN EI pääse vaikka haluaisi, työttömältä se raha viedään, ei siltä kielteisen-päätöksen tehneeltä.

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssa...

Jokainen joka ei halua työttömiä kohdeltavan kuin he eivät olisi ihmisiä, joita koskee Suomen perustuslaki, ihmisoikeussopimukset ja muut kansainväliset sopimukset, käy nyt laittamassa nimensä tuohon aloitteeseen.

Suosittelen myös heitä, jotka ovat vielä (toistaiseksi!) töissä allekirjoittamaan tuon aloitteen.

Lopputili voi tulla ja tuleekin usein yllättäen ja siinähän sitä sit on ihmettelemistä oman aktivointinsa kanssa!

Heikompien sortamisen on loputtava!

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

En tant que citoyen, je vous remercie pour les activités exemplaires.
Kansalaisena kiitän sinua esimerkillisestä toiminnastasi.

Jouni Suonsivu, allekirjoitus 11287

Matti Virtanen

Kiitos aloitteesta. Loppu kyykytykselle.

Toimituksen poiminnat