Martin-Éric Racine – Puheenvuoro Tosi quebecilainen pohtii tosissaan suomalaisuutta

Norminpurkutalkoot: Ajetaan verohallinnon alas!

Tänä vuonna joudun jälleen kerran tekemään turhia soittoja:

  1. Pyytää verottajalta verokortti työttömyysetuuksia varten.
  2. Pyytää verottajalta freelance-verokortti koska hän on jostakin hämärästä syystä päättänyt lähettää minulle palkansaajan verokortti.

Tämä hulluus sai riittää jo.

Verottajan kuuluisi itse tietää, että omassa tapauksessani päätoimentulo on työmarkkinatuki. Tiedotan löytyvät jo verohalinnon tietokannasta. Tämän tiedon nojalla verottaja voisi hyvinkin lähetä KELA:lle verokortti työttömyysetuuksia varten ihan itse. Minun ei pitäisi tarvita kertoa verottajalle joka hemmetin vuoden alussa, että niin tehdään.

Sitten niin kauan kuin en ole pyytänyt siirtoa takaisin palkansaajien kategoriaan, verottajan kuuluisi aina lähetä minulle freelance-verokortin. Näin ei kuitenkaan aina käy. Aina välillä joudun vuoden alussa pyytämään erikseen, että korvataan palkasaajan verokortin freelance-verokortilla.

Kysymys kuuluu:

Onko verohallinto niin samperin ammattitaidoton laitos, että tähän ei kyetä ilman sitä, että joutuisin joka hemmetin vuosi soittamaan pyytämällä korvaavia verokortteja 2 kappaleeta?

Ihan oikeasti. Sai riittää jo.

Ajetaan verohallinnon alas!

Verohallinnon kuuluisi osata hoitaa nämä verokorttiasiat itsenäisesti ilman sitä, että joka vuoden alussa kansalainen joutuisi itse tilamaan korvaavaa verokorttia. Tiedothan löytyvät jo verohallinnon tietokannasta.

Sikäli kun tämä on näemmä verohallinnolta liikaa vaadittu, päätös on selvä:

Ajetaan verohallinnon alas.

Korvataan 90% sen henkilöstöä ohjelmistolla jolla verotusprosentit julkaistaan automaattisesti joka vuoden alussa niin KELA:lle kuin työnantajille. Jos henkilö pyytää siirtyä freelance-kategoriaan (tai sieltä takaisin palkansaajan kategoriaan), muutos pysyy niin kauan kuin henkilö itse ei ole pyytänyt toisin. Mikäli henkilöllä on useita toimeentulolähteitä, ohelmisto kykenee ratkaisemaan, mikä niistä on päätoimentulo, ja laskemaan kaikki prosentit oikein yhtenä kokonaisuutena. Mihinkään ikävään mätkyyn ei saisi päätyä jos prosentit laskettiin oikein heti alusta pitäen.

Korvataan siis verohallinnon lähes kokonaisuudessaan ohjelmistolla ja annetaan sen ammattitaidottomille verottajille potkut. N-Y-T nyt.

Tämä on nyt niitä norminpurkutalkkoja johon Juha Sipilän ei tunnu kykenevän.

Tehdään se!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Vai että oikein pitäisi Verohallinto lakkauttaa.:D
Tarkoittaako vaatimus sitä, että myös veronmaksu ja verojen kerääminen lopetettaisiin? Siinäpä sitten olisikin uusi pulma päättäjillemme.

Muuten vero.fi nettisivulta on luettavissa ohjeistusta verokorttiasioissa ja ne kyllä koskettavat kaikkia kansalaisia ja verokorttia tarvitsevia. Ei kai verohallinto voi tietää kenekään kansalaisen tulojen maksajaa tai tulojen laatua etukäteen, joten kyllä kansalaisen on itse huolehdittava asianmukaisesta verokortin saamisesta ja siinä olevista tiedoista.

http://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Aloitus.asp...

http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Verokortti

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Tai sitten kuopataan koko kortin pakollisuus ja yksinkertaisesti ilmoittaa veroprosentin maksajalle.

Poikkeuksellisen matqlan tai korkean veroprosentin kohdalla korttia voisi vaatia.

Sinällään maksajalle ei kuulu pätkän vertaa miten ihmiset verojansa maksavat.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Oma ratkaisuni olisi verotili, kaikki tulot maksetaan sille, verottaja vetää välistä minkä vetää, ja loput siirretään kansalaisen käyttötilille.

Toimituksen poiminnat